Get back to life quicker with Endoscopic Surgery
Min karpaltunnel

Symptomer

De viktigste symptomene på CTS inkluderer nummenhet, prikking, brenning, svekket grep eller smerte som kan strekke seg fra fingrene til skulderen. Symptomene kan forekomme i én eller begge hender, og ofte om natten.


Årsaker

I midten av håndleddet ligger et område som kalles karpaltunnelen, der en stor nerve (mediannerven) og ni sener går fra underarmen og inn i hånden. Taket i denne tunnelen er dannet av et ligament som kalles det tverrgående karpalligamentet.

Ved hovenhet i karpaltunnelen bygger det seg opp trykk på mediannerven, som leverer det meste av følelsen og bevegeligheten i fingrene og tommelen. Når trykket blir stort nok til å komprimere mediannerven, kan CTS oppstå.

Hovenhet i karpaltunnelen kan skyldes arv, diabetes, skjoldbruskkjertel-problemer, brudd eller gikt. Væskeansamling i løpet av graviditet kan forårsake CTS-symptomer, men disse symptomene forsvinner vanligvis etter fødselen. Gjentatte håndbevegelser og aktiviteter som innebærer griping, klemming eller klipping kan forverre symptomene, men for de fleste personer er den faktiske årsaken uklar.

 

Carpal Tunnel Swelling