Get back to life quicker with Endoscopic Surgery
Min karpaltunnel

Ikke-kirurgiske behandlinger kan inkludere adferdsmessige endringer som redusering eller eliminering av gjentatte håndbevegelser, bruk av håndleddsskinner om natten eller inntak av betennelsesdempende medisin oralt eller injisert i karpaltunnelen.

Kirurgisk behandling varierer, men de to vanligste er åpen kirurgi og endoskopisk kirurgi. Begge prosedyrene har som mål å lette trykket på mediannerven ved å kirurgisk kutte det tverrgående ligamentet og dermed forstørre karpaltunnelen for å gjøre mer plass til nerven. Begge prosedyrene er effektive, men endoskopisk kirurgi fører til raskere rehabilitering, mindre postoperativ smerte og et mindre merkbart arr.1


Åpen kirurgi

I løpet av åpen kirurgi gjøres et innsnitt fra folden på håndleddet mot midten av håndflaten, gjennom hudlag, fett og bindevev. Når det tverrgående ligamentet er eksponert, kutter kirurgen ligamentet med et blad for å utløse trykket på nerven. Kirurgen lukker deretter innsnittet med suturer og bandasjerer hånden.

Larger incision for Open Surgery

 

Denne prosedyren er effektiv, men den er kanskje ikke det beste alternativet for enkelte pasienter fordi den etterlater et arr fra håndleddet til midten på håndflaten, og bedring og rehabilitering kan ta flere uker på grunn av postoperativ smerte, det dype kuttet i hånden og et lengre innsnitt.

Endoskopisk kirurgi

I løpet av enkeltportal-endoskopisk kirurgi lages et lite innsnitt i folden på håndleddet, der kirurgen setter inn et lite kamera montert på et kirurgisk instrument kalt en SmartRelease™ ECTR. Med denne enheten kan kirurgen se innsiden på karpaltunnelen ved bruk av en videomonitor. Kirurgen kutter dermed ligamentet presist ved bruk av et inntrekkbart blad innen SmartRelease™ ECTR, uten å åpne hele håndflaten. Når ligamentet er helt utløst trekkes bladet inn, instrumentet trekkes ut og det lille innsnittet sys sammen med sutur og bandasjeres.

Small incision for Endoscopic Surgery


Prinsippet med denne minimalt invasive prosedyren er å minimere den postoperative smerten ved å unngå et åpent snitt som går fra håndleddet og over til håndflaten. Endoskopisk kirurgi er svært effektivt og har blitt brukt i mer enn 20 år. Den gir mindre postoperativ smerte, et minimalt arr som skjules av folden på håndleddet, og gjør det vanligvis mulig for pasientene å gjenoppta noen normale aktiviteter i løpet av en kort tidsperiode.1

Hovenhet i karpaltunnelen kan presse sammen mediannerven, og forårsake CTS. Kirurgiske behandlinger kutter det tverrgående karpalligamentet for å gjøre plass til nerven. Etter hvert vil nytt vev fylle gapet der ligamentet ble kuttet.

Hovenhet i karpaltunnelen kan presse sammen mediannerven, og forårsake CTS. Kirurgiske behandlinger kutter det tverrgående karpalligamentet for å gjøre plass til nerven. Etter hvert vil nytt vev fylle gapet der ligamentet ble kuttet.


1 "Single-Portal Endoscopic Carpal Tunnel Release Compared with Open Release"
Trumble TE, Diao E, Abrams RA, Gilbert-Anderson MM The Journal of Bone & Joint Surgery 2002; 84:1107-115